Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@10:31:00 GMT

چند خبر از حوزه‌های تجسمی و موسیقی

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۸۴۶۸

جمعی از اعضای شورای عالی و هیئت مدیره خانه موسیقی همراه برخی مسئولان فرهنگی از نادر گلچین - خواننده پیشکسوت - در بیمارستان عیادت کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه موسیقی، داود گنجه‌ای (قائم‌مقام خانه موسیقی و عضو شورای عالی)، سیدمحمد میرزمانی (رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی) و محمد سریر (عضو شورای عالی) به نمایندگی از اعضای شورای عالی و هیئت مدیره خانه موسیقی همراه مشاور معاونت هنری وزیر ارشاد و همچنین جمعی از مسئولان شهرداری، در بیمارستان گاندی حضور یافتند و از نادر گلچین - خواننده پیشکسوت موسیقی - عیادت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که محمد موسوی (نوازنده نی) هم در آن حضور داشت، نازنین گلچین - دختر نادر گلچین - درباره مشکلات جسمانی پدرش توضیح داد: پدرم از ۲۳ روز پیش تا کنون، در بیمارستان بستری است و با توجه به این‌که به ذات‌الریه نیز مبتلا شده، سطح هوشیاری‌اش بسیار پایین است.

داود گنجه‌ای نیز در این دیدار، گفت: استاد نادر گلچین، یکی از هنرمند با اخلاق، مهربان و دوست‌داشتنی کشور ما هستند که جامعه ایران با صدای لطیف مخملی‌شان خاطره‌ها دارد.

او ادامه داد: خبر بستری شدن این مرد با فرهنگ و با صفا، همه ما را متاثر کرد. امیدوارم با کمک خداوند و تلاش‌های تیم پزشکی، ایشان هرچه زودتر لباس عافیت بپوشد.

گنجه‌ای با اشاره به جایگاه ارزنده نادر گلچین و دیگر هنرمندان پیشکسوت موسیقی، افزود: باید ساز و کاری فراهم شود و بخشی هم برای پیگیری احوال هنرمندان پیشکسوت که در بستر بیماری هستند، به‌وجود آید تا هر کمکی از خانه موسیقی برمی‌آید، برای این بزرگان فرهنگ و هنر انجام دهیم.

نازنین گلچین هم در پایان این دیدار، با قدردانی از حضور هنرمندان و مسئولان خانه موسیقی، تاکید کرد: باید قدر گوهرهای ناب هنر و موسیقی کشور را بدانیم و از همه مردم می‌خواهم برای سلامتی پدرم، استاد نادر گلچین، دعا کنند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

«آرنا زینلیان» آثارش را که براساس درونیات و آنچه در ذهنش از دنیای بیرون متصور است، به تصویر درآورده، در گالری «فردا» نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این گالری، نمایشگاه"ذهن نیمه هوشیار" که به نمایش آثار نقاشی آرنا زینلیان اختصاص دارد، براساس توجه‌های ذهنی هنرمند به محیط و آن چیزی است که در یک ذهن نیمه هوشیار می‌گذرد. در این نمایشگاه، ۱۸ اثر از این هنرمند به‌نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه از ۲۳ تا ۳۰ شهریورماه در گالری فردا برپا خواهد شد. علاقه‌مندان برای دیدن آن می‌توانند از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری فردا واقع در خیابان کریمخان زند، زیر پل کریمخان، خیابان حسینی، کوچه اعرابی ۶، پلاک ۲، واحد ۲ مراجعه کنند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

آلبوم «نوستالژینامه»، اثر «فرزاد میلانی» منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این اثر، «نوستالژینامه» آلبومی است که همزمان هم حس کهنگی دارد و هم بوی تازگی می‌دهد. «فرزاد میلانی» خواننده و تنظیم‌کننده آن است.

۱۱ قطعه به نام‌های «شانه»، «آمد نوبهار»، «مستُم مستُم»، «عقرب زلف»، «بارون بارونه»، «دختر بویراحمدی»، «دل دیونه» و «دلبر»، برای این آلبوم انتخاب شده و به اجرا درآمده‌اند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

امیر اثنی‌عشری همراه گروه «مهرساز» در تالار رودکی می‌خواند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، کنسرت گروه مهرسازبه خوانندگی امیر اثنی‌عشری ۲۷ شهریورماه ساعت ۲۱ در تالار رودکی روی صحنه می رود.

اثنی‌عشری - خواننده - در این‌باره گفت: در این کنسرت که به سرپرستی میثم دانشوری و آهنگسازی رضا عباسی در دو بخش نوا و شور اجرا می‌شود، تصانیفی روی اشعاری از مولانا، فردوسی، نظامی، رهی معیری و مهران مهراب‌زاده اجرا خواهد شد. من نیز آوازهایی را با استفاده از اشعار سعدی و شهریار اجرا خواهم کرد.

اعضای گروه مهرساز در این برنامه عبارتند از: میثم دانشوری (تار - سرپرست گروه)، رضا عباسی (نی - آهنگساز)، محسن عبادتی (کمانچه)، لعیا طبیبی (کمانچه آلتو)، حبیب احمدی‌فرد (سنتور)، نیما لطفی (تار)، لیدا فلکی‌مقدم (تارباس)، فرنوش تدین (عود)، حامد مردانیان (دف)، بهنوش طبیبی (تنبک) و امیر اثنی‌عشری (آواز).

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

کنسرت تنبورنوازان «واله» نیمه دوم از شهریورماه امسال در خانه هنرمندان ایران برگزار و آخرین اثر مکتوب «حیدر کاکی» سرپرست این گروه نیز همزمان با این کنسرت، رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، کنسرت گروه «واله» ساعت ۱۹ روز ٢۴ شهریورماه، در دو بخش به اجرا درمی‌آید و در حاشیه آن، مراسم رونمایی از آخرین کتاب منتشرشده «حیدر کاکی» با عنوان «ته رزهای باستانی تنبور» که نت‌نویسی آموزشی - تحلیلی مقام‌های مجلسی و مجازی تنبور است، برگزار خواهد شد.

کنسرت پیش رو در دو بخش اجرا می‌شود؛ بخش اول آن را «تصنیف پریزاد» (آهنگساز حیدر کاکی، شعر سعدی)، «آواز شاه خوش‌نشینی براساس مقام شاه خوش‌نشینی»، «تصنیف وه هار» (آهنگساز حیدر کاکی، شعر فولکلور)، «قطعه بی‌کلام وداع» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی)، «تصنیف قدیمی باده‌نوشان با شعر فولکلور»، «سوار سوار مقام قدیمی بی‌کلام» و «تصنیف فراق» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی) تشکیل می‌دهد. در بخش دوم نیز «عاشقان» (آهنگساز حیدر کاکی براساس مقام بایه بایه شعر مولانا)، «قطعه بی‌کلام بی‌کران» (آهنگساز حیدر کاکی)، «مقام گل و خاک» به روایت علی‌اکبر مرادی با شعر فولکلور، «ساز و آواز» براساس مقام قطار سحری شعر مولوی کرد، «قطعه بی‌کلام مهجوری» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی) و «خانه می‌ری» (تنظیم حیدر کاکی با شعر بیسارانی) به اجرا درخواهد آمد.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

ستاد برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «مسیر عشق» با آماده‌سازی تابلویی از تصویر شهید مدافع حرم، محسن حججی و امضای جمعی از سینماگران، آن را به خانواده این شهید اهدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، همزمان با ۲۱ شهریورماه، روز سینما، بیش از ۴۰ هنرمند حوزه سینما اعم از کارگردانان، بازیگران، تهیه‌کنندگان و ... با امضا و اهدای تابلویی به همسر و فرزند خردسال شهید محسن حججی که حاوی تصویری از آن شهید دلاور و قطعه شعری از شاعر مرحوم قیصر امین‌پور است، یاد و خاطره او و شهدای مدافع حرم را گرامی داشتند.

اکبر زنجانپور، احمدرضا درویش، حسن فتحی، مجید مظفری، شهریار بحرانی، تورج منصوری، پرویز شیخ طادی، همایون اسعدیان، جواد شمقدری، منوچهر شاهسواری، جمال شورجه، فریبا کوثری، نادر طالب‌زاده، فریدون جیرانی، مسعود ده‌نمکی، جهانگیر الماسی، علیرضا رضاداد، سیروس الوند، مجید رجبی‌معمار، محمدعلی باشه آهنگر، نادر مقدس، احمد مرادپور، مهدی فیوضی، رضا ناجی، سید احمد میرعلایی، نگین صدق گویا، مهدی عظیمی میرآبادی، داریوش باباییان، علی دهکردی، حسن علیمردانی، قربان ‌نجفی، ناصر شفق، کمند امیرسلیمانی، شفیع آقامحمدیان از جمله امضاکنندگان این تابلو هستند.

این تابلو که طرح گرافیکی آن توسط محمد یاراحمدی، مدیر هنری جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس مسیر عشق، طراحی شده است، از سوی ستاد این جشنواره، به خانواده معزز شهید حججی در شهرستان نجف‌آباد اصفهان تحویل داده خواهد شد تا احترام و ارادت چهره‌های سینمایی کشور به شهیدان راه عدالت و حقیقت برای همیشه به یادگار در حافظه تاریخی این سرزمین ثبت شود

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس مسیر عشق که از اول تا پنجم آبان امسال در دو شهر مشهد مقدس و کربلای معلی برگزار می‌شود، علاوه بر آمادگی برای دریافت آثار تصویری، فیلمنامه و عکس‌های حرفه‌ای و مردمی با موضوع پیاده‌روی اربعین حسینی و ترویج فرهنگ عاشورایی، از بهترین دلنوشته یا زبان حال، از تصویر معروف شهید حججی و دشمن ملعون داعشی در هنگام اسارت تقدیر خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»

نورآقایی گفت: فضا و اقتصاد پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در این حوزه تبدیل شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ آرش نورآقایی، کارشناس «گردشگری ادبی»، با بیان اینکه گردشگری ادبی یک ژانر جدید در حوزه گردشگری است، ادامه داد: گردشگری ادبی به صورت اختصاصی سابقه دیرینه‌ای در دنیا ندارد؛ هرچند که وقتی افراد در موقعیت‌های گردشگری ادبی قرار می‌گیرند به نوعی این شاخه از گردشگری اتفاق می‌افتد؛ مانند آنکه اشخاص در سفری بر مزار نویسنده یا شاعری نامدار حاضر ‌شوند. همینطور بازدید از خانه یک نویسنده نیز «گردشگری ادبی» محسوب می‌شود.

نمایشگاه کتاب می‌تواند بخشی از «گردشگری ادبی» باشد

وی ادامه داد: طبق تعریفی که در دنیا از «گردشگری ادبی» صورت می‌گیرد، بازدید صرف از نمایشگاه‌های کتاب جز این ژانر محسوب نمی‌شود؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان به موضوع نمایشگاه کتاب و «گردشگری ادبی» پرداخت. از آنجایی که شاخه‌های گردشگری در حال توسعه است و انواع گردشگری شکل می‌گیرد، می‌توان «گردشگری ادبی» را نیز با گذر زمان توسعه داد و برای آن تعاریف جدیدی مشخص کرد. در واقع «گردشگری ادبی» رفتن به مکان‌های واقعی و حتی خیالی اطلاق می‌شود که در داستان‌ها خلق شده‌اند.

این کارشناس حوزه گردشگری که در سال 1392 نخستین همایش «گردشگری ادبی» را به منظور جلب توجه فعالان حوزه گردشگری و ادبیات به این مقوله برگزار کرد، افزود: ایده ایجاد «گردشگری ادبی» را با برگزاری همایشی در همین رابطه در حدود یک دهه قبل پیگیری کردم، آن زمان حتی کلید واژه «گردشگری ادبی» در ایران مطرح نبود. حتی یکی از صاحب نظران حوزه گردشگری عنوان کرد که «گردشگری ادبی» یعنی چه؟ فردا می‌خواهید گردشگری ریاضی را هم راه‌اندازی کنید! آن زمان یک خبرنگار از می‌سی‌سی‌پی به ما پیام داد که چقدر خوب است که شما در ایران می‌خواهید «گردشگری ادبی» برگزار کنید.

وی افزود: من همیشه به پیشینه ادبی کشورم توجه داشته‌ و بر اساس آن به این فکر می‌کردم که چقدر این موضوع می‌تواند در حوزه گردشگری کاربرد داشته باشد. با تحقیق متوجه شدم در دنیا چنین ژانری وجود دارد، آن زمان به یک تور «گردشگری ادبی» در دانشگاه آکسفورد برخورد کردم که تور گردشگری «شرلوک هلمز» بود؛ در حالی که شرلوک شخصیت خیالی بود، اما وقتی در گوگل 10 آدرس مشهور دنیا را سرچ می‌کنیم آدرس خانه «شرلوک هلمز» به آدرس خیابان «بیکر پلاک 221 ب» را به مخاطبان ارائه می‌کند.

نورآقایی ادامه داد: بعدها در سفرهایی که داشتم متوجه شدم خانه «رومئو و ژولیت» در شهر ورونا ایتالیا یکی از مقاصد پُر بازدید دنیاست؛ در حالیکه این دو شخصیت هرگز وجود خارجی نداشتند و ساخته و پرداخته ذهن ویلیام شکسپیر هستند؛ به همین دلیل من به تحقیق در مورد آثار ایرانی پرداختم. به عنوان نمونه به بررسی رُمان «کلیدر» محمود دولت‌آبادی پرداختم و توانستم برخی از شخصیت‌های داستان از جمله دُختر آقای گل‌مَمَد را پیدا کنم و خانه او و دختر، نوه و نتیجه او را هم بیابم. وسایلی که از گل مَمَد باقی بود را به من دادند. حتی از شناسنامه دخترش عکس دارم و بر این اساس یک گردشگری یک هفته‌ای در آن منطقه حول محور اتفاقی که در رُمان وجود داشت، شکل گرفت.

نرخ ارز تهدیدی برای بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران

وی گردشگری ادبی رویداد محور را دارای دو جنبه معرفی کرد و افزود: وقتی بر اساس رویداد سفر می‌کنیم، این به نوعی گردشگری رویداد هم محسوب می‌شود و همزمان طبق محتوای رویداد می‌تواند گردشگری ادبی نیز محسوب شود، مانند آئین بزرگداشت مولانا و نمایشگاه کتاب فارغ از اینکه می‌تواند یکی از اتفاقات مرتبط با گردشگری ادبی باشد. این میان البته باید برخی از ظرافت‌ها را در نظر گرفت. در واقع باید توجه کرد چگونه می‌توان به نمایشگاه کتاب به مثابه گردشگری ادبی نگاه کرد،‌ صرف اینکه افراد به نمایشگاه بروند و کتاب بخرند،‌ این گردشگری ادبی محسوب نمی‌شود. فضاها و اقتصادهای پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در حوزه گردشگری ادبی تبدیل شود.

نورآقایی توضیح داد:‌ حضور فروشگاه‌های کتاب یا نمایشگاه کتاب می‌تواند در انتخاب یک شهر به عنوان «شهر ادبیات» مؤثر باشد. «یونسکو» با تعریف هفت زیرشاخه برای شبکه شهرهای خلاق مواردی چون موسیقی،‌ ادبیات، رسانه،‌ خوراک، صنایع دستی و ... به موضوع ادبیات شهرها توجه کرده است. تهران با وجود شهرکتاب‌ها،‌ نمایشگاه بین‌المللی کتاب و رویدادهای ادبی در کافه‌ها و... همچنین استفاده از گردشگری ادبی می‌تواند بدل به «شهر خلاق ادبی» شود. اینطور می‌توان پرونده ثبت تهران به عنوان شهر ادبی را مطرح کرد. در جریان «گردشگری ادبی» مجموعه موقعیت‌های «گردشگری ادبی» در تهران نظیر خانه موزه‌ها، مقبره‌ها، تور کتابخانه ‌ملی، تور کتابخانه‌های خلاق و... نشست‌های ادبی در کنار نمایشگاه کتاب باید مورد توجه باشد، همچنین توجه به مکان‌های معرفی شده در داستان‌ها مانند ظهیر الدوله و یا کافه نادری بخشی از گردشگری ادبی است.

سهراب سپهری شاعری جهانگرد بود

این متخصص حوزه گردشگری ادبی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اشاره کرد: می‌توان در نمایشگاه کتاب نشست‌های تخصصی «گردشگری ادبی» را برگزار کرد. توجه و تحقیق نسبت به مکان‌های مرتبط با ادبیات و شخصیت‌های ادبی در «گردشگری ادبی» مهم است. خانه حافظ در کجای شیراز می‌توانسته باشد؟ مسیر سفر ناصرخسرو قبادیانی از کجا تا کجا بود؟ به عبارتی نویسندگان زیادی در تاریخ ایران داریم که در رابطه با موقعیت‌ها و مکان‌ها صحبت می‌کنند. وقتی شاعر می‌گوید خوشا شیراز و وضع بی‌مثال‌اش یعنی چه؟‌ یا اشعار سهراب که در اشعار خود موقعیت‌های زیادی را بیان کرده است. در گلستانه چه بوی علفی می‌آید و گلستانه مکانی بوده نزدیک خانه سهراب سپهری که مقبره او نیز در همان نزدیکی است.

نورآقایی گفت: سهراب سپهری یک شاعر جهانگرد بود که از قضا نقاشی هم می‌کرد؛ با قلم و قدم همکار بوده است.‌ او سفرهای زیادی داشت، به ژاپن و نیویورک رفت و رکورددار فروش نقاشی در ایران است، اما هیچ کس به او از منظر سفرهایش نپرداخته است. مضامین سفر در شعرهای شاعران دیده وجود دارد. آنها در ذهنشان سفر می‌کنند. رستم در شاهنامه یک پهلوان است؛ اما او یک مسافر هم هست و مدام در حال سفر است. این مسائل را می‌توان در نمایشگاه کتاب بررسی کرد. ایران می‌تواند به دلیل پیشینه ادبی بالا در «گردشگری ادبی» بسیار موفق باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • زورخانه حیدر کرار بندرعباس میزبان عاشقان ورزش زورخانه‌ای
  • رقص گیلکی حامد آهنگی با مرجانه گلچین پربازدید شد + ویدئو
  • زمان برگزاری مراسم یادبود پیشکسوت فقید بسکتبال
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • پهلوانی به قامت «حیدر»
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت