Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام بحرینی تهیه‌کننده و از ناشران قدیمی حوزه موسیقی که طی سه دهه اخیر با موسسه «طنین صوت» آثار پرطرفداری در حوزه موسیقی بی‌کلام از جمله «باران عشق» اثر مرحوم ناصر چشم آذر و آثاری از زنده‌یاد جواد معروفی را روانه بازار موسیقی کرده در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های این مجموعه گفت: طی سال‌های اخیر عمده توجه و فعالیت موسسه ما متمرکز روی آثاری بوده که عمدتا در حوزه موسیقی پاپ قرار نمی‌گیرد، از این رو شاید خیلی از مخاطبانی که در سال‌های اخیر شنونده موسیقی بوده‌اند با کارهای ما چندان آشنایی نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خودم بسیار خوشحالم و افتخار می‌کنم که طی این مدت توانسته‌ایم آثاری را تولید کنیم که می‌تواند در آینده نیز حرف‌های متفاوتی برای گفتن داشته باشند.

ناشر آثاری چون «حماسه»، «هفتخوان»، «تکسوار عشق» از احمد پژمان،‌ در ادامه افزود: یکی از کارهایی که اخیرا با همراهی فرزندانم گشتاسب و گشسب انجام دادم ساخت موسیقی فیلم مستند «آبی به رنگ آسمان» به کارگردانی امیر رفیعی بود که بچه‌ها واقعا سنگ تمام گذاشتند و بعد از ۱۴۰۰ ساعت ضبط، اثری را برای فیلم تولید کردند که وقتی برای اولین بار در جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد مخاطبان استقبال خوبی از فیلم به عمل آوردند.

وی ادامه داد: کار دیگری که بازهم همراه با فرزندانم آغاز کرده‌ایم مجموعه آثاری بی‌کلام است که گروه‌های ثابتی در آن حضور ندارند در این مسیر ما ماجرا را به گونه‌ای طراحی کردیم که در هر پروژه نوازندگان صاحب ایده و با کیفیت موسیقی کشورمان بتوانند به تفکیک کارهایی را تولید کنند که هرکدام می‌تواند به‌عنوان یک اثر مستقل معرفی شود. در بحث موسیقی کلاسیک نیز کارهایی را انجام داده‌ایم. تعدادی از هنرمندان صاحب ذوق این عرصه مشغول تولید کارهایی با محوریت سازهایی چون پیانو، کنترباس و سازهای دیگر هستند که به طور حتم آثاری متفاوت و با کیفیت در این حوزه خواهند بود. این در حالی است که همکاری با دو رهبر ارکستر خوب برای تولید چند اثر دیگر نیز جزو فعالیت‌های آینده ماست که به زودی جزییات آن اعلام خواهد شد.

پاپ دیگر کار من نیست

این تهیه‌کننده در پاسخ به این سئوال که چرا مانند سال‌های گذشته دیگر تمایلی برای ورود به تولید آثاری در حوزه موسیقی پاپ ندارد، توضیح داد: احساس می‌کنم وارد شدن به پروسه تولید آثاری در حوزه موسیقی پاپ ولو بی کلام، دیگر کار من نیست. زیرا من علاقه‌ای ندارم که این موسیقی بازاری را، حتی بشنوم. البته که هر موسیقی بتواند روح و دل مخاطب را شاد کند می‌تواند برای هر شنونده‌ای قابل احترام باشد. اما من نمی‌توانم بگویم که این موسیقی خوب است یا بد؟

چندی پیش در یکی از برنامه‌های تلویزیونی دیدم که به فلان گروه موسیقی می‌گفتند: «دستگاه موسیقی بلدی یا نه؟» من این موضوع را قبول ندارم. فقط می‌دانم موسیقی‌ای باید به مخاطب ارائه شود که کیفیت داشته باشد حتی اگر تولیدکننده آن اطلاعات آکادمیک نداشته باشدوی افزود: حتی من چندی پیش نیز در یکی از برنامه‌های تلویزیونی دیدم که به فلان گروه موسیقی می‌گفتند: «دستگاه موسیقی بلدی یا نه؟» که من این موضوع را هم قبول ندارم. من فقط می‌دانم موسیقی‌ای باید به مخاطب ارائه شود که دارای کیفیت باشد حتی اگر تولیدکننده آن اطلاعات آکادمیک نداشته باشد. اصلا ما چرا باید تا این حد همدیگر را بکوبیم. به همین جهت است که همیشه آرزو می‌کنم روزی این کوبیدن‌ها در جامعه فرهنگ و هنر تمام شود و همه کمی مهربان‌تر با هم برخورد داشته باشیم.

بحرینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حضور کمرنگ موسسه «طنین صوت» در فرآیند تولید و بازاریابی محصولات موسیقی ایران همچون سال‌های اول فعالیت این شرکت، گفت: من اصلا کمرنگ نیستم. فقط زیاد اهل هیاهو نیستم و فکر می‌کنم باید کار را درست انجام داد. این را هم بدانید که ما در شرایطی هستیم که زمانی در سیستم فرهنگی کشور توقف داشتیم و این توقف فرهنگی بسیاری از پروژه‌های موسیقی را فلج کرد. در این مدت با صداها و افراد خاصی کار کردیم که اصلا ماجرای درآمد زایی برایمان در اولویت‌های بعدی قرار داشت و هیچگاه دنبال این نبوده و نیستم که بازار موسیقی چه می‌خواهد تا بر اساس آن کارهایم را انجام دهم.

وی به فرآیند تولید آلبوم «دنیای کارتون‌ها» و کم‌توجهی برخی از سیاستگزاران حوزه پخش به این پروژه اشاره کرد و گفت:  آلبوم «دنیای کارتون‌ها» یکی از پرزحمت‌ترین و سخت‌ترین پروژه‌هایی بود که طی سال‌های اخیر آن را به سرانجام رساندیم. این آلبوم جزو معدود آثاری است که در یک سبک کاملا متفاوت پیش روی مخاطبان قرار گرفته است. ما با تولید این اثر می‌خواستیم بگوییم که موسیقی کودک، اصلا ساده نبوده و نمی‌تواند جای پای ساده‌ای برای ورود حرفه‌ای به دنیای موسیقی باشد. اما صد حیف که برای توزیع مناسب آلبوم با پدیده‌ای به نام مافیای پخش مواجه شدیم و برخی از دوستان قدیمی مونوپل‌هایی ایجاد کردند که به هیچ عنوان اجازه ندادند این پروژه درست به دست مخاطبان برسد.

این تهیه‌کننده موسیقی ادامه داد: من به جرئت می‌توانم بگویم از فروشگاه‌های شهر کتاب گرفته تا فروشگاه‌های دیگر در تسخیر این مافیای پخش قرار دارند که رفتار بسیار غیردوستانه و ضد فرهنگی دارند. این اصلا شکل درستی ندارد که همین دوستان به فروشگاه‌ها بگویند که اگر شما از شخص دیگری کار خریداری کنید، ما به شما محصولی را نمی‌دهیم. این‌ها کارهای بسیار ناپسندی است که من حاضرم با تک‌تک دوستان رو در و بنشینم و درباره مسائل مختلف مناظره کنم. من انرژی بسیاری از دوستان حاضر در نظام اقتصادی موسیقی ایران را تمجید می‌کنم اما اگر قرار باشد این حضور و برداشت اقتصادی از مافیا شکل پیدا کند، قطعا کار خوبی نیست.

با ممیزی قاطعانه‌، وضع موسیقی بهتر بود

بحرینی اضافه کرد: بنده در بدترین دوران موسیقی به عنوان پنجمین شرکت ثبت شده فعال حوزه موسیقی حضور داشتم، زمانی که خیلی‌ها حضور نداشتند، اما امروزه تبدیل به پدیده‌هایی قدرتمندی شدند که گاهی رفتارهای ناشایستی را هم انجام می‌دهند. اما این دوستان بدانند که من هیچ‌گاه از آن‌ها خواهش نمی‌کنم ولی کارم مبارزه است پس همه را به مبارزه فرا می‌خوانم.

وی تصریح کرد:‌ من امروز باید به این نکته اشاره کنم در دوره‌ای که ممیزی ارشاد خیلی قاطعانه‌تر از حالا بود وضع موسیقی بهتر بود اما الان که فضا کمی بازتر شده ممیزی، موسیقی را به سمت دیگری برده و سلیقه مردم را تحت تاثیر قرار داده است. ما زمانی آثاری چون «پاییز طلایی» فریبرز لاچینی، «باران عشق» ناصرچشم آذر و «از کرخه تا راین» مجید انتظامی را داشتیم. اما الان چیزهایی را می‌شنونیم که بسیاری از آنها ملودی‌های تکراری هزار باره است که نه اشعارش را می‌دانیم و نه می‌دانیم قرار است ما را به کدام سمت و سوی فکری هدایت کند

کد خبر 4511240 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: آلبوم موسیقی موسیقی تلفیقی موسیقی کلاسیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۲۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استرس» و «توکل بر خدا» کلام مشترک این روزهای کنکوری‌ها

ایسنا/یزد کمتر از یک روز به برگزاری مرحله اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ زمان باقی است و فضای ذهنی داوطلبان آمیخته با امیدواری به کسب نتایج دلخواه و البته استرس و اضطراب است.

ماراتن کنکور در استان یزد نیز با حضور ۱۵ هزار و ۳۲۴ نفر طی روزهای آتی برگزار می‌شود تا داوطلبان در نوبت اول این آزمون اندوخته‌های علمی خود را محک بزنند. به طور حتم آن گروه از داوطلبانی که با هدف مشخص، دو تا سه سال پایانی دوره تحصیلی خود را با برنامه‌ریزی برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر خود گذرانده‌اند، باید منتظر کسب نتایج بهتری نسبت به آن دسته از دانش آموزانی باشند که مدت کمتری به مرور دروس و کسب مهارت تست زنی صرف کرده‌اند.

برای اطلاع از حال و هوای داوطلبان کنکور امسال به سراغ تعدادی از آنها رفتیم؛ عمدتاً توکل بر خدا می‌کنند و ضمن امیدواری به نتیجه آزمون، می‌گویند؛ اضطراب دارند و احساس می‌کنند بسیاری از مواردی که بارها مرور کرده‌اند، گاهی از ذهن‌شان پاک می شود. امید دارند که نتیجه زحمات خود را ببینند اما استرس نیز تا روز برگزاری آزمون آنان را رها نمی‌کند.

«مریم حسینی» دانش‌آموز رشته تجربی است و برای قبولی در یکی از رشته‌های زیر مجموعه پزشکی و پیراپزشکی تلاش می‌کند.

وی درباره احساس خود به خبرنگار ایسنا می‌گوید: استرس زیادی دارم، البته می‌دانم که تمام تلاش خود را کرده و مطمئن هستم که در یکی از رشته‌های مورد نظرم قبول می شوم اما از این که زمان باقی مانده برایم کندتر از معمول در حال گذر است، استرس بیشتری می‌گیرم.

وی اضافه می‌کند: اولین انتخاب من به طور حتم قبولی در دانشگاه‌های سراسری و مراکز آموزش عالی زیر مجموعه آنهاست اما اگر دانشگاه آزاد اسلامی هم قبول شوم، باز هم خوشحال می‌شوم زیرا معتقدم که مهم کسب مهارت و دانش است که بستگی به خود فرد دارد.

«علی میرزایی» نیز در رشته ریاضی درس می خواند. او رشته مهندسی برق را دوست دارد و این رشته را به صورت تجربی در سال‌های اخیر آموخته است.

وی اظهار می‌کند: آرزوی من این است که رشته برق را به صورت علمی و دانشگاهی در دانشگاه بگذرانم و مدرک کسب کنم اما اگر قبول هم نشوم، مهم نیست چرا که من تا اندازه زیادی مهارت تجربی در این رشته و کاربرد آن در بخش‌های صنعتی و حتی خانگی را کسب کرده‌ام.

«رامین شکرابی» نیز داوطلب گروه آزمایشی هنر است. او یک سال گذشته را روزانه ۶ تا ۷ ساعت مطالعه کرده و سال دومی است که در آزمون سراسری شرکت می کند و البته علاقه‌اش به تئاتر و بازیگری است.

رامین می‌گوید: هر چند سال که پشت کنکور بمانم، مهم نیست ولی باید در رشته مورد نظرم در دانشگاه هنرهای زیبا قبول شوم.

وی ادامه می‌دهد: رتبه‌های امسالم در آزمون‌های آزمایشی نسبت به سال گذشته بهتر بود چرا که تلاش بیشتری کردم و امسال جدیت و عزم بیشتری برای قبولی در رشته مورد علاقه‌ام دارم. ضمن اینکه استرس زیادی هم دارم.

«سید سامان حسینی» یکی دیگر از داوطلبان کنکور هم می‌گوید: کنکور مانند یک جنگ است که باید بر سر یک رتبه و یک رشته بجنگی. روزانه ۹ تا ۱۰ ساعت درس می‌خوانم، در مدرسه پایگاه داریم اما من خواندن در خانه را ترجیح می‌دهم چون فضای خانه ارامش بهتر و بیشتری دارد.

یکی دیگر از داوطلبان کنکور سراسری رفتن به کتابخانه را نوعی اتلاف وقت می‌داند و می‌گوید: با وجود رخ دادن اتفاق ناگوار در زندگی‌ام خانواده کاملا مرا مورد حمایت قرار دادند، محیط خانه آرام است و نیازی نیست که برای درس خواندن به کتابخانه بروم، وقت رفت و آمد به کتابخانه را صرف درس خواندن می‌کنم.

«استرس و توکل بر خدا» جمله مشترکی است که در کلام بسیاری از داوطلبان کنکور به چشم می‌خورد؛ چه آنان که تلاش زیادی داشته و چه آنان که آزمون سراسری را چندان مهم و جدی تلقی نمی‌کنند.

البته هر چند گذر از سد کنکور برای ادامه مسیر زندگی داوطلبان کنکور مهم به شمار می‌آید ولی در سال‌های اخیر، کارشناسان آموزش و روانشناسان بسیار بر این جمله که «کنکور تعیین کننده اصلی مسیر زندگی نیست» تاکید دارند و برخی خانواده‌ها نیز دریافته‌اند که کنکور و پذیرش در دانشگاه تنها راه خوشبختی و سعادتمندی فرزندانشان نیست.

حتی مسئولان نیز بارها بر نیاز کشور به ویژه در حوزه‌های تولید به افراد ماهر و مهارت دیده تاکید کرده‌اند چرا که امروزه دیگر تنها با تحصیل و یادگیری تخصص به شیوه نظری و دریافت مدرک نمی‌توان مسیر توسعه پایدار کشور را رقم زد و کشور در کنار افراد متخصص و صاحب ایده، نیازمند نیروهای ماهر و با استعداد است.

این روزها برخی خانواده‌ها در کنار امر تحصیل، موضوع مهارت‌ افزایی فرزندان خود را مورد اهتمام دارند به طوری که بعضاً حتی فرزندان خود را از سنین کودکی در مسیر آموزش رشته‌های مهارتی، فنی و تخصصی مهم و مورد نیاز کشور قرار می‌دهند تا فرزندانشان پس از اتمام دوره تحصیلی، در سایر حوزه‌ها نیز صاحب مهارت باشند یا به فرض نگذراندن دوره آموزش عالی، بتوانند با تکیه بر مهارت خود امکان بیشتری برای ورود به بازار اشتغال و تاثیرگذاری بر جامعه داشته باشند.

البته با وجود این، هنوز هم برگزاری و شرکت در کنکور و پذیرش در دانشگاه برای بسیاری از خانواده‌ها و افراد، مرحله مهمی از زندگی محسوب می‌شود چرا که نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر شغلی، اقتصادی و حتی ازدواج آنان به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت به صورت سراسری در نقاط مختلف کشورمان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • ترتیل صفحه 240 کلام الله مجید+ صوت
  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • «استرس» و «توکل بر خدا» کلام مشترک این روزهای کنکوری‌ها